Онлайн самоучител по гръцки език

 

Започвате да учите чрез самоучител по гръцки, но трябва да знаете нещо и за навиците на гърците. Гърция е удивителна страна, в която традициите и културата им зависят преди всичко от техния език. Затова изобщо не е сложно изучаването на гръцки език, но все пак могат да възникнат някои трудности при произношението на определени звуци, а също и запомнянето им. Съществуват цели шест метода за усвояване на гръцките думи, написани чрез латинската транскрипция. Съответствията на едни и същи названия, публикувани в почти всеки  учебник по гръцки, често се различават едни от други.

В Гърция съществува и друг език, на който гърците успешно общуват – това е езикът на жестовете. Голяма роля при разговор с гърци играят мимиките и жестовете. Например, ако вашият събеседник по време на разговор върти дланта си – това означава удивление. Ако той отмята леко главата си назад, като примижава с очи – това означава, че той не е съгласен с вашите думи. Тези мимики и жестове може да ги научите в курс по гръцки. Защото, ако той е възмутен от вашите думи вие трябва да знаете. Тогава вашият събеседник ще постави разперената си длан върху лицето си. Съществува още един език – това е езикът, на който гърците общуват с животните. Например, за да извикат коте, те произнасят «пс-пс-пс», а за да го прогонят казват «кс-кс-кс».

Гърците са народ., който много обича да говори, независимо за какво, тук на вас ще ви е в помощ нашия самоучител по гръцки език. Където и да отидете, дали в магазин или просто на улицата, винаги можете да намерите интересен събеседник, който непременно ще ви разкаже всички последни новости или дори историята на своя живот. Но, гърците не само могат да говорят, те са и добри слушатели, затова научаването на гръцки език онлайн е от необходимост, когато се налага да посетите тази държава. Гърците с разбиране ще ви изслушат и непременно ще поддържат вашата любима тема. Най-актуалните теми, които ги вълнуват в разговор са: цените, футбола, политиката и др.

Но, не забравяйте, че гръцкия народ е много емоционален и доста сприхав. Бъдете готови затова, че по време на силни емоции, вашият събеседник може да размаха ръце и да повиши тон. От една страна ще ви се струва, че този разговор може да премине в неприятен, но се оказва, че това е в реда на нещата.

Въпреки това да се общува с гърците е повече от интересно. Те за никъде не бързат, а на живота гледат изключително философски. Това са един народ, който може да отдели часове на чашка кафе да разговаря за обикновени и ежедневни въпроси. С това ще се запознаете в уроци по гръцки език онлайн. На привичките и традициите на гърците преди всичко е повлияел горещият климат. Затова през лятото от 14:00 до 17:00 в Гърция настъпва сиеста или с други думи време за следобедна почивка. Нощният живот тук е ключов фактор, започва вечерта и свършва сутринта. Тук има невероятно много дискотеки, казина и нощни клубове. Ако искате нещо за храна, то в магазините не може да намерите всичко. Като например, тук няма да намерите сметана, нито сирене, дори не се продава и черен хляб.

От напитките най-любимата им е фрапето. Кофеиновият шейк с лед в който може да добавите захар и мляко е тяхна любима напитка. Ако сте грък ще трябва да го пиете в течение на 40 минути, та дори до един час. Предимно гърците го пият по време на игра на карти или табла, при общуване с приятели и познати. В нашия гръцки език самоучител са посочени и някои други любими храни и напитки от тях.

Какви са по характер гърците? Много добри – приветливи, гостоприемни, дружелюбни, весели и топли. Да живееш с грък в съседство, това е повече от добре. При него винаги можеш да отидеш за сол или просто да обмените някаква информация. Животът в Гърция е удивително различен от нашия. Гърците работят, учат, обичат, с една дума живеят. Те обаче не мислят по-глобални въпроси от типа «Какво ще стане утре?». Те просто знаят, че утре е новият ден.

Като допълнение можем да кажем, че престъпност в Гърция просто няма. Естествено и тук има публични домове и такива, който взимат наркотици, случват се кражби и убийства, но като цяло това е рядкост. Тези отрицателни емоции са изключително рядко случващи се. Затова дори да си забравите някоя вещ, където и да било, можете спокойно да се върнете за нея дори след няколко дни и да си я намерите. Също така можете съвършено спокойно да си оставите отключен и отворен автомобила, там никой няма да ви го вземе. Да учиш този древен език чрез самоучител по гръцки е повече от удоволствие.  Пожелаваме ви приятни мигове с него и успех.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Можете Да Изтеглите Самоучителя ОЩЕ СЕГА!

курсове по гръцки

аудио уроци по гръцки